O nás
Jak to začalo…
Byla to láska na první pohled, tedy spíš ochutnání. Při prázdninových cestách a objevování antických památek jsme se dostali mezi olivové háje v kopcích Ligurie. To je oblast táhnoucí se od města La Spezia až k francouzské hranici. Od mondénního pobřeží a přeplněných letovisek se zvedají zelené ligurské kopce plné malých vesniček, kde potkáte skoro jen starousedlíky. Ohromila nás tamní atmosféra, vzduch, jídlo, přívětivost i pohostinnost místních a hlavně jejich vlastnoručně vyrobené kulinární poklady. Pěstování olivovníků má v Ligurii na některých místech až sedmisetletou tradici. "Nejstarší stromy na naší farmě sázeli benediktýnští mniši ve 13. století," chlubí se jeden z nejlepších výrobců oleje v oblasti Paolo Cassini, který obhospodařuje zhruba dva tisíce olivovníků s matkou Denise a otcem Gianninem. Všechno sami kontrolují a na sklizeň a výrobu osobně dohlížejí. Stejně jako stovky jiných drobných pěstitelů okolo. Část produkce mají pro vlastní spotřebu a část prodají. Začalo nás to zajímat. A chtěli jsme si odvézt ten nepopsatelně lahodný olej domů. Když olej a další výrobky z takového zdroje ochutnáte, už nemůžete jinak. Tak začala naše láska a objevování místních dobrot i v jiných částech Itálie.